فهرست مطالب

مجله علوم پزشکی پارس
سال بیستم شماره 3 (پیاپی 61، پاییز 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/09/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • اکبر هاشمی طیر، مریم کامروان، مهسا گرگین صفحات 1-8
    مقدمه

    وضعیت های ترمبوآمبولیک در بیماران مبتلا به سرطان پستان که شیمی درمانی می شوند، 4 تا 5 برابر بیشتر از بیماران کنترل است. هدف از این مطالعه ارزیابی فعالیت پیش انعقادی میکروپارتیکل های بیان کننده فسفاتیدیل سرین مشتق از رده سلولی سرطان پستان MDA-MB- 231 تیمار شده با داروی آدریامایسین می باشد.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه تجربی، سلولی های سرطان پستان رده MDA-MB- 231 با غلظت های 5/0 ،1 و2 میکرومولار آدریامایسین در 24 و 48 ساعت تیمار شدند. با تکنیک سانتریفیوژ، میکروپارتیکل های موجود در محیط کشت سلولی از سایر محتویات جدا شده و جهت بررسی فراوانی و فعالیت پیش انعقادی MPs، از فلوسیتومتری استفاده شد. آنالیز آماری داده ها با 23-SPSS (IBM, USA) انجام شد.

    یافته ها

    تعداد تام MPs در تیمار 24 و 48 ساعت و دوز 2 میکرومولار در مقایسه با کنترل به میزان3/11 و 8/11 برابر به ترتیب افزایش پیدا کرده بودند (001/0<p). تقریبا 49 درصد از کل MPs، از نظر مارکر Annexin V که شاخص MPs پیش انعقادی می باشد مثبت بودند. در محیط کشت تیمار شده با دوز 2 میکرومولار، فعالیت پیش انعقادی MPs در زمان 24 و 48 ساعت به ترتیب معادل 9/5± 42 نانومولار و 8/6 ± 1/58 نانومولار بود که نسبت به گروه کنترل بیش از 14 برابر افزایش داشتند (001/0<p).

    نتیجه گیری

    داروی آدریامایسین باعث افزایش فعالیت پیش انعقادی میکروپارتیکل های مشتق شده از تومور می شود که می تواند از جمله دلایل مهم و موثر در ایجاد وضعیت های ترمبوآمبولیک در بیماران تحت شیمی درمانی باشد.

    کلیدواژگان: سرطان پستان، میکروپارتیکل، رده سلولی، آدریامایسین
  • زهره جعفرزاده جهرمی، عبدالمجید بحرینیان، فاطمه شهابی زاده صفحات 9-16
    مقدمه

    هدف پژوهش حاضر اثربخشی طرحواره درمانی بر تنظیم شناختی هیجان، انعطاف پذیری شناختی و راهبردهای ناسازگارانه نگرانی در بیماران دارای اختلال افسردگی بود.

    روش کار

    این پژوهش از لحاظ هدف کاربردی و از نظر طرح پژوهش نیمه آزمایشی از نوع پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل است.جامعه آماری پژوهش، کلیه مراجعینی بودند که با شکایت افسردگی به مراکز روان شناسی و مشاوره شهرستان جهرم در سال 1401 مراجعه و تشخیص افسردگی دریافت کرده بودند. از بین داوطلبان سه کلینیک حامی، رهگشا و فردای بهتر با روش نمونه گیری هدفمند تعداد 30 نفر که در پرسشنامه ی افسردگی بک نمره 20 تا 28 (یعنی سطح افسردگی متوسط) کسب کردند، انتخاب شدند و در دو گروه آزمایش (15 نفر) وکنترل(15 نفر) قرار گرفتند. برای گردآوری داده ها از پرسشنامه راهبردهای تنظیم شناختی هیجان گارنفسکی و همکاران، پرسشنامه انعطاف پذیری شناختی دنیس و وندروال، پرسشنامه راهبردهای ناسازگارانه نگرانی می یر و همکاران و پرسشنامه افسردگی بک استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها با روش آماری تحلیل کواریانس انجام گرفت.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد که طرحواره درمانی بر تنظیم شناختی هیجان، انعطاف پذیری شناختی و راهبردهای ناسازگارانه نگرانی تاثیر دارد و باعث افزایش راهبردهای سازگارانه تنظیم هیجان و انعطاف پذیری شناختی و کاهش راهبردهای ناسازگارانه تنظیم هیجان و راهبردهای ناسازگارانه نگرانی شده است.

    نتیجه گیری

    بنابراین طرحواره درمانی به عنوان روش درمانی در کاهش نگرانی و بهبود انعطاف پذیری شناختی و راهبردهای سازگارانه تنظیم هیجان در بیماران افسرده پیشنهاد می گردد.

    کلیدواژگان: نگرانی، انعطاف پذیری شناختی، راهبردهای تنظیم هیجان، طرحواره درمانی، افسردگی
  • الله یار عرب مومنی، عباس موسوی صفحات 17-27
    مقدمه

    یکی از شایع ترین ناهنجاری های جسمانی و حرکتی در دوران کودکی ناهنجاری کف پای صاف و کنترل پاسچر نامناسب است. هدف این پژوهش، مقایسه تاثیر دو پروتکل تمرینات اصلاحی بر اصلاح عارضه کف پای صاف منعطف و کنترل پاسچر در دانش آموزان پسر دارای اضافه وزن بود.

    روش کار

    در این پژوهش نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون-پس آزمون و گروه کنترل، 60 دانش آموزان با عارضه کف پای صاف منعطف و دارای اضافه وزن با روش نمونه گیری هدفمند به عنوان نمونه آماری انتخاب و تصادفی در 3 گروه 20 نفره (تمرین تراباند، تمرین مقاومتی در آب و کنترل) جایگزین شدند. گروه های آزمایشی 8 هفته و هر هفته 3 جلسه 45 دقیقه ای، تمرینات اصلاحی را انجام دادند. در ابتدا و انتهای برنامه تمرینی پیش آزمون و پس آزمون در 3 گروه انجام شد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون تحلیل کوواریانس با استفاده از نرم افزار 24SPSS در سطح معناداری 05/0 استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج مطالعه نشان داد، دو پروتکل تمرینات اصلاحی تمرین با تراباند و تمرین مقاومتی در آب به ترتیب با ضریب 23/0، و 15/0 تاثیر معناداری بر بهبود کف پای صاف منعطف در دانش آموزان پسر دارای اضافه وزن دارد (05/0 ≥ p < /span>). هم چنین تاثیر معنادار این دو پروتکل اصلاحی بر بهبود اختلال کنترل پاسچر، به ترتیب با ضریب 21/0 و 35/0 مورد تایید قرار گرفت (05/0 ≥ p < /span>).

    نتیجه گیری

    این یافته ها نشان می دهد، پروتکل های تمرینات اصلاحی این مطالعه بر بهبود و اصلاح کف پای صاف منعطف و کنترل پاسچر تاثیر قابل ملاحظه ای دارد. از این رو پیشنهاد می شود، مربیان حرکات اصلاحی و مراکز بازتوانی از این روش های تمرینی استفاده کنند.

    کلیدواژگان: تمرینات اصلاحی، تمرین با تراباند، تمرین مقاومتی در آب، کف پای صاف، پاسچر
  • زهرا زارع، امیرحسین معبودی، مصطفی پردلی صفحات 28-33
    مقدمه

    بیماری دیابت به عنوان مهمترین بیماری متابولیک در اغلب جوامع است و پژوهشگران به دنبال داروهایی با عوارض کمتر برای کنترل دیابت هستند. این پژوهش به منظور بررسی تاثیر عصاره گیاه افسنتین بر میزان گلوکز خون در موش های دیابتی شده صورت گرفت.

    روش کار

    40 سر موش صحرایی نر بالغ با وزن 200_250 گرم از نژاد ویستار انتخاب شدند و  به طور تصادفی در 5 گروه 8 تایی تقسیم شدند. گروه ها شامل شاهد سالم، سالم تحت درمان، شاهد دیابتی و دیابتی های تحت درمان با دوز 80 و 120 میلی گرم عصاره بر هر کیلوگرم وزن بدن، بودند. برای ایجاد دیابت، استرپتوزوسین به صورت درون صفاقی تزریق شد.گروه های مورد آزمایش با عصاره افسنتین به مدت سه هفته به صورت خوراکی مورد درمان قرار گرفتند و سپس مقدار گلوکز نمونه سرم و اندازه ی وزن اولیه و نهایی موش ها اندازه گیری شد. داده های حاصل با نرم افزار آماری SPSS مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.

    یافته ها

     میزان گلوکز خون در گروه های تحت درمان با عصاره نسبت به گروه کنترل دیابتی به طور معنی داری کاهش نشان داد. همچنین مقایسه اثرات درمانی عصاره گیاه افسنتین در موش های دیابتی شده، نشان می دهد که در دوزهای بالای عصاره اثرات بیشتری در کاهش گلوکز خون داشته است. افزایش وزن نیز در تمامی گروه های تحت درمان با عصاره افسنتین مشاهده شد.

    نتیجه گیری

    به نظر میرسد عصاره افسنتین، به دلیل وجود ترکیبات فلاونوییدی و پلی فنل ها دارای اثر پایین آورنده گلوکز خون است.

    کلیدواژگان: دیابت، گلوکز، افسنتین، موش صحرایی نر
  • سعیده آذرآئین، رضا فاریابی، علی کمالی، طاهره رحیمی صفحات 34-40
    مقدمه

    اپیدمی کووید- 19 علاوه بر تاثیر روی سلامت جسمانی، اثرات قابل توجهی نیز بر سلامت روانی افراد داشته است. بنابراین، هدف مطالعه حاضر بررسی علایم استرس پس از سانحه در افراد مبتلا و افراد مشکوک به ابتلا به کووید- 19 بود.

    روش کار

    پژوهش حاضر از نوع مقطعی بود. جامعه این پژوهش، کلیه افراد مبتلا به کووید- 19 یا افراد مشکوک به کووید- 19 بستری شده در بخش کووید بیمارستان امام خمینی (ره) شهر جیرفت در بازه زمانی تابستان سال 1399 بودند. به روش نمونه گیری در دسترس، 304 نفر که توسط پزشک مبتلا به کووید- 19 یا مشکوک به ابتلا تشخیص داده شده بودند و برای شرکت در پژوهش نیز رضایت داشتند انتخاب شدند. افراد شرکت کننده در مطالعه به پرسش نامه اطلاعات جمعیت شناختی، پرسش نامه های مقیاس علایم پس از سانحه (PTSS-10) و مقیاس اثر رویداد تجدیدنظر شده (IES-R) پاسخ دادند. داده ها با استفاده از آمار توصیفی، آزمون تی مستقل و تحلیل واریانس یک طرفه در سطح معنا داری 5 درصد مورد تحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها

    میانگین نمرات IES-R و PTSS افراد مورد مطالعه به ترتیب 92/14±55/34 و 59/2±66/2 بود. در مجموع 8/46 درصد شرکت کنندگان اثرات روان شناختی شیوع کووید- 19 را متوسط تا شدید ارزیابی کردند و در معرض خطر اختلال استرس پس از سانحه بودند.

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج حاصل، حداقل نیمی از افراد در مواجه با کووید- 19 در معرض اثرات روان شناختی و  خطر علایم استرس پس از سانحه بوده و ارایه خدمات مشاوره ای و درمانی به موقع می تواند از پیامدهای احتمالی پیش گیری کند.

    کلیدواژگان: اثرات روان شناختی، علائم استرس پس از سانحه، اپیدمی، کووید-19
  • معصومه کامیاب نیا، فرشاد غزالیان، عباس حاجی فتحعلی، شهرام سهیلی، ماندانا غلامی صفحات 41-49
    مقدمه

    ورزش منظم به عنوان محرک فیزیولوژیک برای رهایی سلول های بنیادی خون ساز از مغز استخوان محسوب می شود. هدف از این مطالعه، تعیین اثر یک هفته تمرین هوازی بر تولید سلول های خون ساز CD34+ و  میزان گلبول های سفید و هموگلوبین، بعد از پیوند اتولوگ در بیماران سرطان خون است.

    روش کار

    در این مطالعه نیمه تجربی، 39 بیمار کاندید پیوند اتولوگ سلول های بنیادی مراجعه کننده به بیمارستان طالقانی به روش تصادفی به دو گروه تجربی (18 نفر) و کنترل (21 نفر) تخصیص یافتند. هر دو گروه G-CSF دریافت کردند. بیماران گروه تجربی، یک هفته تمرین تردمیل با شدت 40 تا 60 درصد ضربان قلب ذخیره  انجام دادند، اما گروه کنترل هیچ مداخله ای دریافت نکرد. نمونه خون بلافاصله پس از تمرین، حین بستری و در زمان ترخیص از بیمار گرفته شد. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون t مستقل و وابسته با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 22 استفاده شد.

    یافته ها

    سلول های CD34+ بعد از تمرین در دو گروه افزایش یافت (0001/0>P)، ولی تفاوت بین دو گروه معنادار نبود. میزان گلبول های سفید در زمان ترخیص در دو گروه افزایش معناداری نداشت؛ اما میزان هموگلوبین در دو گروه به طور معناداری کاهش یافت (05/0>P). بین دو گروه تفاوت معناداری در شمارش گلبول های سفید و هموگلوبین دیده نشد.

    نتیجه گیری

     اگرچه ترکیب درمان G-CSF و تمرین هوازی ، بازیابی سریع تر سلول های خونی را تسهیل نمی کند اما باعث تاخیر بهبودی نیز نمی شود و خطری برای بیمارانی که تحت پیوند اتولوگ سلولهای بنیادی خون محیطی قرار گرفتند، ایجاد نمی نماید.

    کلیدواژگان: تمرین هوازی، پیوند سلول های بنیادی خون ساز، گلبول سفید، هموگلوبین، پیوند اتولوگ
  • مونا ابراهیمی، عباس دوستی صفحات 50-59
    مقدمه

    پروبیوتیک ها میکرو ارگانیسم های زنده ای هستند که مصرف کافی آنها سبب نمایان شدن اثرات سلامت بخش در بدن میزبان می شود. هدف از این تحقیق تولید و بررسی اثرات باکتری پروبیوتیک لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس بیان کننده پپتید Tachyplesin I خرچنگ نعل اسبی بر رشد سودوموناس آیروژینوزا است.

    روش کار

    پلاسمید نوترکیب  pNZ8148-Tachyplesin Iحاوی ژن Tachyplesin I به روش شوک حرارتی وارد باکتری E.coli شد و سپس تخلیص گردید. وکتور نوترکیب حاوی ژنTachyplesin I  به روش الکتروپوریشن وارد باکتری لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس شد و غربالگری توسط آنتی بیوتیک کلرامفنیکل و PCR انجام گرفت. سپس تاثیر مهاری باکتری لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس مهندسی شده بر روی رشد سودوموناس آیروژینوزا بررسی و با دیسک های آنتی بیوتیکی مقایسه گردید.

    یافته ها

    ورود پلاسمید pNZ8148-Tachyplesin I درون باکتری لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس توسط کلرامفنیکل و واکنش PCR تایید شد. سپس مشخص گردید که باکتری مهندسی شده اثر مهاری بر روی رشد باکتری بیماری زای سودوموناس آیروژینوزا داشت به صورتیکه قطر هاله عدم رشد ایجاد شده بر روی سودوموناس آیروژینوزا تحت تاثیر لاکتوباسیلوس مهندسی شده قابل قبول بود. پس از مقایسه قطر هاله های دیسک های آنتی بیوتیکی آمپیسیلین و کلرامفنیکل با لاکتوباسیلوس مهندسی شده و انجام آنالیز آماری، تفاوت معنی داری در هاله عدم رشد گزارش نشد pvalu<0/05 ، اما قطر هاله حاصل از تتراسایکلین با هاله حاصل از لاکتوباسیل مهندسی شده دارای تفاوت آماری معنی داری بود.

    نتیجه گیری

    با توجه به این که حضور ژنTachyplesin I  درون لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس تایید شد، هاله عدم رشد حاصل از آن در اطراف سودوموناس آیروژینوزا نشان دهنده این مطلب است که بیان و ترشح ژنTachyplesin I  لاکتوباسیلوس اثری مشابه آنتی بیوتیک بر سودوموناس آیروژینوزا دارد.

    کلیدواژگان: لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس، سودوموناس آئروژینوزا، Tachyplesin I
  • مسعود شهابیان، راضیه حسن قاسمی، ابوالفضل رجبی، سید مجید صدرزاده، بهرنگ رضوانی کاخکی، مهدی فروغیان صفحات 60-70
    مقدمه

    تعدادی از فاکتورها بر روی مدت زمان تعیین تکلیف بیماران تاثیر می گذارد و باعث طولانی شدن این زمان در بخش اورژانس می شود.

    روش کار

    این مطالعه توصیفی مقطعی بر روی 129 نفر از پرسنل اورژانس بیمارستان قایم شهرستان مشهد در سال 1401 انجام گرفت. ابزار گردآوری اطلاعات در این مطالعه شامل دو پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک و پرسشنامه محقق ساخته ارزیابی علل تاخیر در تعیین تکلیف بیماران اورژانس می باشد.

    یافته ها

    129 نفر در این مطالعه شرکت نمودند. میانگین سنی افراد شرکت کننده 8.0±34.7 سال و سابقه کار آن ها 8.0±8.7 سال بود. 62 نفر (48.1%) پرستار، 34 نفر پزشک (26.4%)، 15 نفر (11.6%) بهیار و 4 نفر (3.1%) منشی بودند. شلوغی بیش از حد اورژانس و کمبود نیروی پرستاری، عدم ویزیت به موقع توسط دستیاران ارشد شیفت و پراکنده بودن پرونده ها به ترتیب بیشترین اهمیت را در تعیین تکلیف بیماران داشتند. از نظر پزشکان و پرستاران شلوغی بیش از حد اورژانس و کمبود نیروی پرستاری، از نظر کمک بهیاران تحویل پرونده و دستور پزشک به پرستار، و از نظر منشی آغاز درمان/ثبت داروها و آزمایش ها در سیستم مهم ترین علل تاخیر در تعیین تکلیف بیمار بودند.

    نتیجه گیری

    این مطالعه نشان داد که شلوغی بیش از حد اورژانس و کمبود نیروی پرستاری و عدم ویزیت به موقع توسط دستیاران ارشد شیفت از علل اصلی تاخیر در تعیین تکلیف بیماران از نظر کادر درمان می باشد.

    کلیدواژگان: پزشک، پرستار، دپارتمان اورژانس، ازدحام، علل تاخیر
|
  • Akbar Hashemi Tayer, mahsa gorgin Pages 1-8
    Introduction

    Thromboembolic conditions in breast cancer patients undergoing chemotherapy are 4 to 5 times higher than in control patients. The aim of this study is to evaluate the procoagulant activity of microparticles expressing phosphatidylserine derived from breast cancer cell line MDA-MB-231 treated with adriamycin.

    Material and Methods

    In this experimental study, MDA-MB-231 breast cancer cells were treated with concentrations of 0.5, 1, and 2 μM adriamycin for 24 and 48 hours. Using centrifugation technique, the microparticles in the cell culture medium were separated from other contents and flow cytometry was used to count and determine the MPs phenotype. Analysis of the data was done using SPSS software version 23 (IBM, USA).

    Results

    The total number of MPs increased by 11.3 and 11.8 times in 24- and 48-hour treatment and 2 μM dose respectively (p<0.001). Almost 49% of all MPs were positive in terms of Annexin V marker, which is an indicator of procoagulant MPs. In the culture medium treated with a dose of 2 μM, the procoagulant activity of MPs at 24 and 48 hours was 42 ± 5.9 nM and 58 ± 6.8 nM PS, respectively, which was a more than 14- fold increase compared to the control groups (p<0.001).

    Conclusion

    Adriamycin increases the procoagulant activity of tumor-derived microparticles, which can be one of the important and effective reasons for causing thromboembolic conditions in patients undergoing chemotherapy.

    Keywords: Breast cancer, Microparticles, Adriamycin
  • zohre jafarzade jahromi, Abdolmajid Bahrainian Bahrainian, fateme shahabizade Pages 9-16
    Introduction

    The aim of study was the effectiveness of schema therapy on the cognitive regulation of emotion,cognitive flexibility and maladaptive strategies of worry in patients with depressive disorder.

    Methodology

    This research is in terms of practical purpose and in terms of research design, it is a semi-experimental type of pre-test and post-test with a control group.The statistical population was all the clients who came to the psychology and counseling centers of Jahrom city in 2022 with complaints of depression and have received a diagnosis of depression. 30 people who scored 20 to 28 (mean depression level) in the Beck Depression Questionnaire were selected from among the volunteers of Hami, Rahgosha and Farda Behtar clinics, with using the purposeful sampling method, and were divided into two experimental groups (15 people) and control (15 people). In order To collect data, Garnevsky et al.'s Cognitive Regulation Strategies Questionnaire, Dennis and Vanderwaal's Cognitive Flexibility Questionnaire, Meir et al.'s Maladaptive Strategies Questionnaire, and Beck's Depression Questionnaire were used. Data analysis was done with the statistical method of analysis of covariance.

    Finding

    The findings showed that the therapeutic schema has an effect on the cognitive regulation of emotion,cognitive flexibility and maladaptive strategies of worry and has caused an increase in adaptive strategies of emotion regulation and cognitive flexibility and a decrease in maladaptive strategies of emotion regulation and maladaptive strategies of worry.

    Conclusion

    schema therapy is suggested as a therapeutic method to reduce anxiety and improve cognitive flexibility and adaptive strategies of emotion regulation in depressed patients.

    Keywords: worry, cognitive flexibility, emotion regulation strategies, therapeutic schema, depression
  • Allahyar Arabmomeni, Abbas Mousavi Pages 17-27

    Flat foot and postural control problems is one of the most common physical and motor disorders among students. The aim of this study was to comparison of the effects of comprehensive corrective thera band and water resistance training protocols on the correction of flexible flat foot and postural control in boy students with overweight.

    Material and Methods

    In this quasi-experimental study, which was performed as a pre-test, post-test with a control group, a total of 60 overweight students with flexible flat foot were selected purposefully and divided into three equal groups(Thera band exercise, water resistance training and control) randomly. The experimental groups performed correction exercises for 8 weeks, 3 sessions with 45 minutes per week. Variables were measured at the baseline and after 8 weeks of correction program. Data were analyzed using analysis of covariance by SPSS 24 software at the significance level of p≤0.05.

    Results

    The results showed that the two protocols; theraband exercise, and water resistance training had a significant effect on the improvement of flexible flat feet in overweight male students with coefficients of 0.23, and 0.15, respectively(p ≥0.05). Furthermore, the significant effect was confirmed of these two correction protocols on the improvement of postural control with coefficients of 0.21, and 0.35 respectively(p < /span>≥ 0.05).

    Conclusions

    These findings indicate that the two correction exercises of this study have a significant effect on the improvement of flexible flat feet and postural control. Therefore, it is recommended trainers of corrective movements, rehabilitation centers and corrective movements use these training methods.

    Keywords: Corrective Exercise, Theraband Exercise, Water Resistance Training, Flat Foot, Postural
  • Zahra Zare, Amirhossein Maboudi, Mostafa Pordeli Pages 28-33
    Introduction

    Diabetes is the most important metabolic disease in most societies and researchers are looking for drugs with fewer side effects to control diabetes. The aim of this study is to investigate the effect of the Artemisia absinthium L. extract on blood glucose levels in diabetic rats.

    Methods and Materials: 

    In this study,40 adults male Wistar rats weighing 200-250 g were selected and randomly divided into 5 groups of 8. The groups contain controls, healthy controls, diabetic controls, and diabetics treated with doses of 80 and 120 mg per kg body weight. Streptozotocin was injected intraperitoneally to induce diabetes. The experimental groups were treated orally with the Artemisia absinthium L. extract for three weeks and then the serum glucose sample of the animals and the initial and final weight of mice in all groups were measured. The obtained data were statistically analyzed by SPSS statistical software.

    Results

    The results showed that the blood glucose level in the groups treated with the extract significantly decreased compared to the diabetic control group. Also, a comparison of the therapeutic effects of the Artemisia absinthium L extract in diabetic rats shows that in high doses of the extract, it had more effects in lowering blood glucose. Weight gain was also observed in all groups treated with the Artemisia absinthium L extract.

    Conclusion

    It seems that the Artemisia absinthium L extract has a blood glucose-lowering effect due to the presence of flavonoid compounds and polyphenols.

    Keywords: Diabetes, Glucose, Artemisia absinthium L., Rat
  • saeedeh azaraeen, Reza Faryabi, Ali Kamali, Thereh Rahimi Pages 34-40
    Introduction

    In addition to physical health, the epidemic of COVD-19 has significant effects on mental health. Therefore, the aim of this study was to assess the post-traumatic stress symptoms in people with suspected or confirmed COVID-19.

    Materials and methods

    This was a cross-sectional study. The population of this study was all people with suspected or confirmed COVID-19 who were admitted to COVID-19 ward of Imam Khomeini Hospital in Jiroft city during the summer of 2020, who were chosen throw convenient sampling. Eventually 304 people were available through sampling, who were diagnosed with suspected or confirmed COVID-19 and consented to participate in the study, answered the demographic information questionnaire and the Post-Traumatic Symptoms Scale (PTSS-10) and the Revised Event Impact Scale (IES-R). The findings were analyzed using descriptive statistics, independent t-test and one-way ANOVA and at the significance level 0.05.

    Results

    The results of this study showed that the mean scores of IES and PTSS for the studied subjects were 34.55±14.92 and 2.66±2.59, respectively, overall 46.8% of the participants considered the psychological effects of COVID-19 as moderate to severe and were at risk for PTSD.

    Conclusion

    According to the results, at least half of the people confronted with COVID-19 are exposed to psychological effects and the risk of PTSS. Providing timely counseling and treatment services on time can prevent possible consequences

    Keywords: Psychological effects, Post-traumatic stress symptoms, Epidemic, COVID-19
  • masoomeh kamyabnia, Farshad GHazalian, Abbas Hajifathali, Shahram Sohaily, Mandana Gholami Pages 41-49
    Introduction

    Regular exercise is considered as a physiological stimulus for the release of hematopoietic stem cells from the bone marrow. The aim of this study is to determine the effect of one week of aerobic training on the production of CD34+ hematopoietic cells and the amount of white blood cells and hemoglobin after autologous transplantation in leukemia patients.

    Materials and Methods

    In this semi-experimental study, 39 patients who were candidate for autologous stem cell transplantation referred to Taleghani Hospital were randomly divided into two experimental and control groups. The experimental group exercised on the treadmill with an intensity of 40-60% of the reserve heart rate for one week. But the control group did not receive any intervention. The blood sample was taken from each patient immediately after training and at the time of hospitalization and discharge.

    Results

    The number of CD34+ cells increased after training in both groups (P >0.0001), But there was no significant difference between the two groups. The amount of white blood cells did not increase significantly in two groups. The amount of hemoglobin decreased significantly in both groups (P >0.05). However, at the time of discharge, there was no significant difference between the two groups in the amount of white blood cells and hemoglobin.

    Conclusion

    Although the combination of G-CSF treatment and aerobic exercise does not facilitate faster recovery of blood cells, it does not delay recovery and does not pose a risk to patients who underwent autologous peripheral blood stem cell transplantation.

    Keywords: Aerobic Exercise, Hematopoietic Stem Cell Transplantation, Leukocyte, Hemoglobin, Autologous Transplantation
  • Mona Ebrahimi, Abbas Doosti Pages 50-59
    Introduction

    Probiotics are living micro-organisms whose sufficient consumption causes health-giving effects to appear in the host's body. The purpose of this research is to produce the effects of Lactobacillus acidophilus probiotic bacteria expressing horseshoe crab Tachyplesin I on the growth of Pseudomonas aeruginosa.

    Methods

    Plasmid pNZ8148-Tachyplesin I containing Tachyplesin I gene was introduced into E.coli by heat shock method. The recombinant vector was introduced into Lactobacillus acidophilus bacteria by electroporation and screening was done by chloramphenicol antibiotic and PCR. Then, the inhibitory effect of the engineered Lactobacillus acidophilus bacteria on the growth of Pseudomonas aeruginosa was investigated and compared with antibiotic discs.

    Findings

    Plasmid pNZ8148-Tachyplesin I entry into Lactobacillus acidophilus was confirmed by chloramphenicol and PCR. Then it was determined that the engineered bacteria had an inhibitory effect on the growth of the pathogenic bacterium Pseudomonas aeruginosa, so that the diameter of the halo of non-growth created on Pseudomonas aeruginosa under the influence of the engineered Lactobacillus was acceptable. After comparing the halo diameters of ampicillin and chloramphenicol antibiotic discs with engineered Lactobacillus and conducting statistical analysis, no significant difference was reported in the non-growth halo (pvalue<0.05), but the halo diameter of tetracycline with The aura obtained from the engineered lactobacillus had a statistically significant difference.

    Conclusion

    Considering that the presence of the Tachyplesin I gene in Lactobacillus acidophilus was confirmed, the lack of growth caused by it around Pseudomonas aeruginosa indicates that the expression and secretion of the Lactobacillus Tachyplesin I gene has an antibiotic-like effect on Pseudomonas aeruginosa.

    Keywords: Lactobacillus acidophilus, Pseudomonas aeruginosa, Tachyplesin I
  • Masoud Shahabian, Razieh Hasan Ghasemi, Abolfazl Rajabi, Sayyed Majid Sadrzadeh, Behrang Rezvani Kakhki Pages 60-70
    Introduction

    A number of factors affect the duration of assignment of patients and prolong this time in the emergency department.

    Methods

    This cross-sectional descriptive study was conducted on 129 emergency personnel of Ghaem hospital in Mashhad city in 2022. The data collection tool in this study includes two demographic information questionnaires and a researcher-made questionnaire to assess the causes of delay in determining the assignment of emergency patients.

    Results

    The average age of the participants was 34.7±8.0 years and their work experience was 8.7±8.0 years. 62 patients (48.1%) were nurses, 34 patients were doctors (26.4%), 15 patients (11.6%) were paramedics, and 4 patients (3.1%) were secretaries. Overcrowding of the emergency room and lack of nursing staff, lack of timely visits by senior shift assistants, and scattered cases were respectively the most important in determining patients' assignments. From the point of view of doctors and nurses, overcrowding of the emergency room and lack of nursing staff, from the point of view of paramedics, handing over the file and doctor's order to the nurse, and from the point of view of the secretary, the initiation of treatment/recording of drugs and tests in the system were the most important causes of delay in determining the patient's assignment.

    Conclusion

    The results of this study showed that overcrowding of the emergency room, shortage of nursing staff, and lack of timely visits by senior shift assistants are the main causes of delay in determining patients' assignments from the point of view of the treatment staff.

    Keywords: Physician, Nurse, Emergency department, Congestion, Causes of delay